Electron

CAB Café #5 in Breda

Podium Bloos, Breda

Met een community art project kom je altijd wel grenzen tegen. Grenzen in tijd, middelen & financiën, maar ook grenzen van iemands comfortzone of letterlijk van een gebied.

Doorbreek met ons de grens en deel je positieve en negatieve ervaringen voor nog betere en grensverleggende projecten in de toekomst. Meld je aan voor Community Art Brabant Café #5 ‘grenzen aan community art’.

Donderdag 5 oktober | 15.00 - 19.00 uur | Podium Bloos, Breda

15:00 Inloop met koffie/thee, een verrassing én inschrijven voor de groepen
15:30 Plenaire start door DansNest, Nieuwe Veste en Kunstbalie 
16:15 Korte pauze 
16.30 In gesprek met elkaar in kleinere groepen
18.00 Buffet en gezellig napraten  

De middag start met enkele grensverleggende voorbeelden van Dansnest en Nieuwe Veste, twee organisaties uit Breda. Daarna gaan we aan de hand van stellingen in kleinere groepen de grenzen van community art verkennen.

De stellingen worden geïntroduceerd door de volgende personen:  

  • Bas Rozenberg, Worstenbrood > Worstenbrood geeft amateurs in de wijk professionele creatieve kansen. Hoeveel wijkprojecten kan één organisatie aan?  
  • Esther van Rosmalen, Witte Rook > Witte Rook, voorheen Electron, organiseert al ruim vijf jaar projecten in de wijk. Hoe gingen zij om met de grenzen van wijkbewoners en de woningcorporatie?  
  • Nana van Moergestel, Dansnest > Dansnest 'danst' tussen participatiegericht en autonoom werk en andersom. Zij gebruiken de publieke ruimte als inspiratiebron en onderzoeken de invloed van een openbaar creatieproces.
  • Vincent Koreman, Stedelijk Museum Breda / I.S.M. Breda > I.S.M. Breda verlegt de grenzen van het museum. Iedereen is welkom om binnen te lopen, een voorstel te doen of gezamenlijk een idee te ontwikkelen.
  • Consulenten amateurkunst, Nieuwe Veste > Nieuwe Veste is een organisatie in ontwikkeling. De grenzen tussen amateurkunst, creatief cursusaanbod en community art vervagen. 

Je ontvangt een week van te voren de stellingen. Op de dag zelf kun jij bij binnenkomst aangeven aan welke tafel je wilt zitten. 

Jasmijn van der Hamsvoord

Jasmijn van der Hamsvoord

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, communicatie, projectmanagement, infrastructuur, netwerken