Crowdfunding gezocht voor Julius Caesar

Julius Caesar heeft strijders nodig om de Maas cultureel, archeologisch en kunstzinnig, dramatisch te veroveren. Het allerbelangrijkste is dat publiek en iedereen kan gaan genieten en na afloop kan zeggen: Wat een spektakel! Megadecor! Boeiend spel! Prachtige muziek! Kippenvel! Ik had tranen in mijn ogen! Geweldige voorstelling! Ik heb de avond van mijn leven gehad! Maar daarvoor heeft Stichting Kunst aan de Maaskant wel hulp nodig.

'Kunstbalie bewondert de ambitie en grootse aanpak Stichting Kunst aan de Maaskant. De ruim 200 deelnemende Brabanders leveren muzikaal, beeldend, dansend of op organisatorisch vlak een bijdrage aan deze performance. Het openluchtspektakel aan de Maas zet amateurkunst in brede zin op de kaart en wij dragen hier graag aan bij’, laat Jasmijn van der Hamsvoord, adviseur Kunstbeoefening weten.

Het verhaal

Sinds vastgesteld is dat Julius Caesar bij Kessel (nabij Lith) een bloedbad heeft aangericht en 2 volkeren in de pan heeft gehakt, zijn plannen gegroeid om rondom dit historische feit een muziektheaterspektakel te maken met honderden deelnemers op een weergaloos mooie plek aan de Maas en met Harold Schraven als regisseur en Ans Jager als scriptschrijver. 

Kunstbalie gaf in het kader van de impulsgeldenregeling advies en ondersteunt het project bij het ophalen van geld via crowdfunding. Dit is een van de drie mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de impulsgeldenregeling. Wanneer het project via Voordekunst 70% van het bedrag gefinancierd krijgt, wordt de overig 30% vanuit de impulsgelden aangevuld. Op voordekunst is het project te zien en kun je doneren. 

Dit crowdfundingsproject is geslaagd.

Joosje Duindam

Joosje Duindam

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, onderzoek, lokale infrastructuur, gemeentelijk beleid, community art en kunstbeoefening

Jasmijn van der Hamsvoord

Jasmijn van der Hamsvoord

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, communicatie, projectmanagement, infrastructuur, netwerken