Corpo Maquina

Crowdfunding gezocht voor kinderopera van Brabantkoor

De kinderkooropera Het bijzondere boek van Pythonia Pagode is een crowdfundingsproject dat Brabant Koor samen met een aantal kinder- en jeugdkoren graag op de planken wil brengen. In dit project werken tachtig kinderen samen met een volwassen koor. Jongeren met eigen ogen en oren laten ervaren hoe leuk zingen in een koor kan zijn, is het doel van Het bijzondere boek van Pythonia Pagode. Daarnaast wil het Brabant Koor jongeren ook aanmoedigen om zelf bij een koor te gaan zingen of zich als koorzanger(es) verder te ontwikkelen hiermee. Dit crowdfundingsproject is geslaagd.

‘Kunstbalie is onder de indruk hoe Brabant Koor jongeren weet te bereiken en enthousiast te krijgen voor opera. Wij steunen dit project graag zodat hopelijk veel jonge mensen van de voorstelling kunnen genieten: zowel op het podium als in de zaal!’, laat Joosje Duindam, adviseur Kunstbeoefening, die het project begeleidt, weten.

Het verhaal

Het is een verhaal over een fantasiewereld waarin één vrouw de baas is omdat ze over een boek beschikt waar alles in staat. Ook de namen van haar onderdanen staan erin en als zij die doorstreept houden die mensen op te bestaan. Maar vooral de jongeren vertellen elkaar stiekem verhalen over een ander bestaan waarin ze vrij kunnen zijn. Ze beramen een plan om het boek van Pythonia te bemachtigen. Maar als dat lukt, hoe moet het dan verder? Wat heb je aan een boek? Wie is er dan de baas? En wat moet er dan met Pythonia gebeuren? Misschien lijkt hun samenleving wel meer op de onze dan je denkt.

Repetities in volle gang

Aan de uitvoering op zondagmiddag 29 oktober in theater Podium Bloos in Breda doen, naast het Brabant Koor, kinder- en jeugdkoor de Fermaatjes uit Den Bosch, kinderkoor Kikoba uit Bavel en het Stedelijk Jeugdkoor Breda mee. Iedereen is al druk aan het repeteren om de aanstekelijke muziek en hippe teksten onder de knie te krijgen!

Kunstbalie gaf in het kader van de impulsgeldenregeling advies en ondersteunt het project bij het ophalen van geld via crowdfunding. Dit is een van de drie mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de impulsgeldenregeling. Wanneer het project via Voordekunst 70% van het bedrag gefinancierd krijgt, wordt de overig 30% vanuit de impulsgelden aangevuld. Op voordekunst is het project te zien en kun je doneren.

Bekijk het project en doneer

Joosje Duindam

Joosje Duindam

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, onderzoek, lokale infrastructuur, gemeentelijk beleid, community art en kunstbeoefening

Jasmijn van der Hamsvoord

Jasmijn van der Hamsvoord

Adviseur Kunstbeoefening

financiering, crowdfunding, communicatie, projectmanagement, infrastructuur, netwerken