Zuiderwaterlinie Festival

Meerdere locaties in Breda, Bergen op Zoom, Ravenstein en Halsteren

Een festival voor en door bewoners van Brabant; dat is het Zuiderwaterlinie Festival. Op 8 en 9 april is op diverse locaties in Brabant een programma samengesteld in en op forten en schansen van de oudste, langste en enige benutte Nederlandse militaire waterlinie van Nederland.

In Breda, Ravenstein, Bergen op Zoom, Halsteren en Ravenstein kun je routes volgen waarlangs voorstellingen van theater, dans, muziek en poëzie te zien zijn.

ZWLFestival2017liggend lowres_Fotograaf_LeonieMuller_JuupLuijten.jpg
Fotografie: Leonie Muller/ Juup Luijten

Elke route bestaat uit voorstellingen van een kwartier over hoe mensen grenzen opwerpen, verleggen, bewaken en oversteken. Historische plekken als nieuwe bastions, maar dan van de verbeelding. Wie gaat er mee op veldtocht?

Het festival is een initiatief van DOKc (vereniging van Brabantse Kunstencentra),Erfgoed Brabant en Alliantie ZuiderWaterlinie. Het wordt georganiseerd door kunstencentra De Nieuwe Veste, Cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Muzelinck. Daarnaast ondersteunt Kunstbalie hen met de Subsidieregeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven.

Meer informatie

Op www.zuiderwaterliniefestival.nl reserveer je je kaartje. Voor €10 koop je een kaartje voor een van de routes. Bezoek je een tweede route dan betaal je €5. Per route kunnen er 20-40 personen mee.

DepotC

Op Depotc.nl vind je meer informatie over het Zuiderwaterlinie Festival en de achtergrond van het project dat Kunstbalie ondersteunde met de Subsidieregeling Stimulering Maatschappelijke Opgaven.

Jeanne de Vaan

Jeanne de Vaan

Adviseur Kunstbeoefening

van idee naar realisatie, formuleren van beleid en doelen, netwerken, zorg, dans, educatie