11 nieuwe interne cultuurcoördinatoren in Brabant

Elf leerkrachten slaagden op 29 maart voor de interne cultuurcoördinatoren-cursus (icc-cursus) in Brabant. De meesten waren al langer actief betrokken bij de cultuureducatie op hun school. Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs die interne coördinator cultuureducatie willen worden op hun school. Kunstbalie organiseert deze cursus in Noord-Brabant samen met regionale intermediairs in een compacte vorm. De icc-cursus Brabant leidt op tot een landelijk erkend certificaat.

Het grootste deel van deze groep werd gevormd door vrijwel de gehele werkgroep Primair Onderwijs Hilvarenbeek. Hun ambitie is om cultuureducatie meer te verankeren, maar ook om zèlf weer eens een boost te krijgen. De groep is compleet gemaakt met enkele anderen die dezelfde behoefte hadden.

Elf nieuwe cultuurcoordinatoren.jpg

Icc-cursus in Tilburg en omgeving

Een reeks van acht bijeenkomsten op wisselende locaties zoals basisschool De Wingerd in Esbeek met daaraan gekoppeld het Andreas Schotel Museum, zorgde ervoor dat de icc’ers nu hun diploma op zak hebben. Ook bij basisschool Starrebos /De Dorpsdokter, Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, Textielmuseum, Museum De Pont en Vincents Tekenlokaal in Tilburg zijn bijeenkomsten geweest. De afsluiting en certificaatuitreiking vond in cultureel centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek plaats.

Uitreiking icc-certificaten

Alle deelnemers zetten hun beste én origineelste beentje voor in de afsluiting die met presentaties, sketches en livemuziek een bruisend culturele potpourri was, aldus een van de deelnemers. Cursusleider Astrid Albers reikte de certificaten uit en bedankte haar deelnemers voor hun leergierigheid en warme betrokkenheid. Ook Astrid zelf complimenten over betrokken manier van leidinggeven. Een fraai fundament voor het cultuuronderwijs op deze scholen!

Monique Koolen

Monique Koolen

Senior Consulent Kunsteducatie; Specialisatie Scholing

Coaching, ontwikkeling cultuur en onderwijs, co-creatie, toneel/theater

Herman Kuypers

Herman Kuypers

Adviseur Kunsteducatie

Advisering en inspiratie betreffende beleid, organisatie en bemiddeling van kunsteducatie voor het primair onderwijs